TEAMTRAININGEN

Tegenwoordig wordt er binnen organisaties steeds vaker gewerkt in teams die gezamenlijke taken en verantwoordelijkheden hebben. De effectiviteit van een team is afhankelijk van de samenstelling. De rollen die de werknemers op zich nemen en het patroon waarin deze rollen verdeeld, zijn hebben invloed op de resultaten van het team. Meredith Belbin heeft jarenlang onderzoek gedaan en kwam met de negen Belbin teamrollen om de samenwerking tussen teams te vergroten. In deze training van 1 dag, halen we de natuurlijke rollen, talenten en de ontwikkelpunten van elk teamlid naar voren. We brengen het team met elkaar in gesprek over persoonlijke effectiviteit, samenwerking en de resultaten die het team behaalt. Door middel van teamoefeningen met het paard worden teamrollen, talenten en ontwikkelpunten duidelijk zichtbaar.

Teamrollen test invullen:

Ter voorbereiding op de training krijgen de deelnemers een vragenlijst. ( 360 – graden feedbacktest )

De vragenlijst bestaat uit twee onderdelen:

  • Een zelfperceptie vragenlijst, (vult een teamlid zelf in )
  • Een observatorenvragenlijst, ( wordt door anderen over hem/ haar ingevuld )

De test geeft zicht op de samenstelling van het team en de teamrollen.

Aan de slag met de paarden:

Het team gaat aan de slag met een teamoefening met het paard. Van nature spiegelen de paarden de innerlijke gesteldheid van diegene die tegenover hen staat. Zonder oordeel of mening geven paarden direct eerlijke feedback. Samen met het team gaan we onderzoeken hoe het paard reageert op jouw persoonlijke teamrol en de imperfecties in het team.

Iedere sessie wordt afgesloten met een nabespreking gericht op herkenning van de teamrol en het bespreken van de talententen, kracht en valkuil van de deelnemer.

Afsluiting:

We sluiten de dag af met een reflectie. Wat heb je er persoonlijk uitgehaald en wat zou je er mee willen doen? Dit doen we op creatieve en verrassende wijze.

Zicht hebben op de natuurlijke teamrollen, talenten van het team met de bijbehorende toelaatbare zwakheden. Welke verborgen talenten zijn er nog aanwezig?
De training is voor teams die inzicht willen krijgen in hun rollen, talenten en kracht en die niet schromen om de paarden mee te laten kijken. Met behulp van het paard, onze coaching en de inzichten die het team zelf op doet worden de natuurlijke teamrollen in kaart gebracht, de talenten en de ontwikkelpunten ten einde de prestaties van het team te verbeteren. Het is voor teams die uitdaging, plezier, positieve confrontatie en actief zijn niet uit de weg gaan.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Onderwerp

Bericht


WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

“Coachen met behulp van het paard heeft me nieuwe inzichten gegeven, en het houdt me nog dagelijks bezig”
Gert Korteweg, directeur , Illy Caffé Nederland

MAATWERK

Onze begeleiding gaat altijd uit van de bron: Uzelf. Met al uw krachten en echtheid. Aangezien geen enkel bedrijf of persoon hetzelfde is, geldt dat ook voor de vorm van onze trajecten. Staar je dus niet blind op optie A of optie B. Het alfabet heeft 26 letters en voor jou voegen we er gerust nog een 27e aan toe. Horsefidence biedt maatwerk. Dit maatwerk is afgestemd op uw organisatie en uw vraagstukken.
 

MAAK EEN AFSPRAAK