TEAMCOACHING

In een effectief team zit flow. De leden van dit team werken nauw samen, er bestaat onderling vertrouwen, betrokkenheid en verantwoordelijkheid voor zowel het eigen resultaat als het team resultaat. Door middel van teamcoaching leert de groep/het team eigen patronen in ineffectief gedrag te herkennen en deze te doorbreken. Teamcoaching is gericht op het de groep eigenaar maken voor het ontwikkelen van gedrag wat leidt tot het gewenste resultaat. De teamcoach begeleidt het team in herkennen van patronen in gedrag en overtuigingen, het doorbreken ervan, en het creëren van eigenaarschap in het team.

De duur van een teamcoaching hangt af van de doelstellingen en het niveau van het team. Op basis van de intake wordt een maatwerk voorstel gemaakt. Afhankelijk van de doelstellingen van het team wordt een aantal keer met de paarden gewerkt, waarbij de paarden een spiegel zijn van de patronen in het team. Meestal worden de paarden in het begin van het traject in gezet om de effectieve en ineffectieve patronen in het team helder te krijgen. Ten opzichte van teamcoaching zonder paarden heeft dit meerwaarde omdat het team een collectieve beleving heeft waarbij de onderliggende verhoudingen en patronen direct zichtbaar en voelbaar worden.

Tijdens de coaching krijgt het team voldoende handvatten om ervoor te zorgen dat de gerealiseerde teamontwikkeling wordt vastgehouden in de dagelijkse praktijk en wordt er aandacht besteed aan de borging van het traject.

De te bereiken doelen worden in onderling overleg vastgesteld. Vaak weten teams dat er iets niet goed zit. De eerste sessie wordt dan ook ingegaan op wat de teamleden met de coaching willen bereiken en worden er concrete doelstellingen opgesteld in nauwe samenspraak met de teamleden.

Voorbeelden van mogelijke doelen zijn:

  • de teamleden zijn zich bewust van hun eigen gedrag en het effect ervan op anderen;
  • de teamleden nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen resultaten en de teamresultaten;
  • de teamleden leren elkaar beter kennen en spreken elkaar aan op gewenst en ongewenst gedrag door middel van feedback geven en ontvangen;
  • de teamleden hebben een duidelijk beeld van de visie en doelstellingen van de organisatie en hun eigen bijdrage aan deze doelstellingen.

Door de doelen samen met het team vast te stellen ontstaat er meer eigenaarschap vanuit het team voor het traject.

De module teamcoaching is voor groepen en teams die zich verder willen ontwikkelen en effectiever willen functioneren.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Onderwerp

Bericht


WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

“Groeien zonder aandacht te schenken aan de “softe kant” van ons bedrijf was bijna onmogelijk, Daniella heeft ons, begeleid in dit proces. Daniella heeft ons “op scherp gezet” en een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van ons als DGA’s en de organisatie om de groei te kunnen realiseren. Daniella is geen adviseur die snel tevreden is, ze kan het je knap lastig maken als het nodig is om je bedrijf op een hoger plan te krijgen. De waarden van Daniella zijn: Betrokken, vasthoudend, recht door zee en zeer kundig”
Peter van Kruijsdijk, DGA Kokreateur, Food Processing & Partners

MAATWERK

Onze begeleiding gaat altijd uit van de bron: Uzelf. Met al uw krachten en echtheid. Aangezien geen enkel bedrijf of persoon hetzelfde is, geldt dat ook voor de vorm van onze trajecten. Staar je dus niet blind op optie A of optie B. Het alfabet heeft 26 letters en voor jou voegen we er gerust nog een 27e aan toe. Horsefidence biedt maatwerk. Dit maatwerk is afgestemd op uw organisatie en uw vraagstukken.
 

MAAK EEN AFSPRAAK