HORSEFIDENCE

Horsefidence helpt organisaties en mensen om te gaan schitteren. Schitteren vanuit eigen kracht, authenticiteit en passie. Vanuit het hart de verbinding met jezelf, de verbinding met de ander, de organisatie en de maatschappij maken. Wij doen dat door verrassend en positief confronterende leiderschaps- en teamontwikkelingstrajecten op maat gemaakt aan de hand van de vraag van onze opdrachtgevers. Tevens bieden wij enkele open inschrijvingen aan. Horsefidence is a qualified member of the International Association of Horse Assisted Education (EAHAE).

WIE IS HORSEFIDENCE

Onze missie is zoveel mogelijk mensen en organisaties te laten schitteren. Bevlogen mensen en goed samenwerkende teams zijn het hart van iedere organisatie. We creëren beweging richting bevlogenheid en goede samenwerking. Dit doen we onder andere door de harde en zachte kant van een organisatie beter met elkaar in verbinding te brengen. Mensen zijn de kern van een organisatie en dus de sleutel naar succes. Door mensen in hun kracht te zetten en ambities te stroomlijnen, komt er veel energie vrij. Zo kunnen organisaties én mensen beter innoveren en efficiënter werken. Groeien dus!”
Door het creëren van vertrouwen en een mensgerichte aanpak in combinatie met de inzet van de paarden als spiegel komen we snel tot de kern. Door te luisteren, dóór te vragen en positief te confronteren, laten wij jouw inzichten groeien.  Doordat je daadwerkelijk in een ervaring komt te staan, oog in oog met een bijzonder dier in een natuurlijke omgeving, leiden je inzichten tot een blijvende gedragsverandering.

Onze kernwaarden zijn betrokken, respectvol, gelijkwaardig, verrassend, positief, confronterend.

ONZE VAARDIGHEDEN

Change Management 85%
Coaching 95%
Operations Management 90%
Management Consulting 87%

BROCHURE

Wilt u meer weten over onze trainingen. Vraag dan onze brochure aan.

HET TEAM

Daniella Corijn-Witte

“Als je het kunt dromen kun je het doen”

Cessy Paardekooper

“Je bent wat je doet, niet wat je zegt”

Mijn droom als meisje van 9 was om naar de Hippische opleiding in Deurne te gaan. Echter, mijn omgeving vond dat niks, je kon er geen geld mee verdienen, ik was niet goed genoeg in paardrijden, kon beter gaan studeren etc. Genoeg belemmeringen dus om mij hiervan te weerhouden. Tijdens mijn werk als innovatiecoach bij Syntens waar ik experimenteerde met innovatieve manieren om ondernemers en hun medewerkers in beweging te krijgen, liep ik tegen coachen met paarden op. De eerste ervaringen met deze manier van werken en haar effectiviteit verrasten zowel de ondernemers als mijzelf. Pas jaren later durfde ik zelf de stap te zetten om een opleiding te volgen in het coachen met paarden en het bedrijf Horsefidence te starten.

Een paar jaar geleden was ik te gast op een ranch in Arizona ( in the White Mountains ) voor een horsedrive. Het was oktober en de paarden moesten van de hooggelegen weides naar een lager gedeelte in verband met de naderende winter. Samen met een paar cowboys moesten we de klus klaren. Een kudde van ongeveer 50 paarden. Het terrein was ruig en bergachtig en het samendrijven van de kudde was zeer inspannend. Het was daar te midden van de kudde en de grote eenzaamheid dat ik mezelf de belofte heb gedaan om opnieuw met de paarden te gaan werken. Ik dacht het paard goed te kennen, ( ik kan me niet herinneren dat de paarden er niet waren) maar door de verbondenheid en de kracht van de kudde, de samenwerking, de rangorde, de aangeboren wijsheid van het paard kwam ik daar tot een groter dieper bewustzijn.

Na ruim 20 jaar ervaring als manager, bedrijfskundige, en organisatiecoach in het bedrijfsleven bij o.a. PricewaterhouseCoopers, Campina, Syntens, en Feedback Consultancy én opdrachtgevers in verschillende branches, had ik het gevoel dat er iets ontbrak. Na een zoektocht besloot ik mijn passie in het bedrijfsleven te combineren met mijn grootste hobby namelijk paarden.

En het mooie is dat ik mijn ervaring vanuit mijn voorgaande banen kan combineren in deze rol. Ik voel me een bevoorrecht om iedere dag met mensen en paarden te kunnen werken en van mijn passies mensen en hun ontwikkeling, en paarden mijn werk te mogen maken. Tevens ben ik als gast docent verbonden aan 3PK-Kennishuis waar ik de teamtrainingen voor paardencoaches in opleiding mag geven.

Motto = dromen en doen

Mijn motto is “Als je het kunt dromen, kun je het doen” (Walt Disney).

Nieuwsgierig en ondernemend besloot ik op onderzoek te gaan bij het kennishuis van 3 Pk hoe de paarden in te zetten bij de ontwikkeling en persoonlijke groei van mensen. Ik ben gaan denken over een andere, nieuwe manier van coachen en ik koos met alle ervaring en kennis die had opgedaan dit samen met de paarden te doen. Ik zoek niet naar oplossingen maar kijk samen met de ander welke patronen aan het licht komen.

Ik laat mij inspireren door de grote meesters in samenwerking, loyaliteit en realiteit: de paarden!